Overslaan naar content

Teamlead Sales

Aalst, Vlaams Gewest, BelgiëSales

Functieomschrijving


Commercieel bloed en leidinggevende kwaliteiten? Weet jij kansen goed om te zetten naar succesvolle resultaten? Dan is de rol van Teamlead Sales bij Copaco op je lijf geschreven!


Copaco – passen wij bij jou?

Copaco is een ICT-distributeur die opereert in de Benelux. Het hoofdkantoor bevindt zich in Eindhoven en daarnaast hebben wij ook nog kantoren in Nijmegen, Erembodegem en binnenkort Antwerpen.

We zijn een familiebedrijf waarbij wij aandacht voor onze 450 collega’s belangrijk vinden. We zijn ondernemend, er hangt een informele en dynamische sfeer binnen het bedrijf en houden van een persoonlijke benadering. We werken hard om resultaten te behalen en gaan vervolgens de behaalde successen samen vieren. Er is bij Copaco voldoende ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ten slotte staat een goede balans tussen werk- en privé hoog op onze agenda.


Wat ga je doen als Teamlead Sales?

Als teamlead neem je dagelijks leiding over een aantal teams bestaande uit verschillende collega’s die de grootste ICT-hardware merken zoals Dell, HP, Lenovo, Samsung en Microsoft Surface vertegenwoordigen vanuit Copaco in de Benelux. Jouw team zal bestaan uit verschillende interne sales rollen in België en Nederland.

Je streeft naar een optimale klantbeleving en tracht om samen met jouw team de gestelde omzet en marge doelstellingen te behalen. Dit door resultaatgerichte sturing en duidelijke focuspunten. Je zorgt ervoor dat de uitgezette strategie operationeel wordt uitgevoerd en neemt zelf initiatief om bij te sturen waar nodig. Je volgt de voortgang van de sales ontwikkelingen en bespreekt dit in structurele team meetings.

Daarnaast besteed je als echte people manager veel aandacht aan het begeleiden, motiveren, enthousiasmeren en coachen van je teams. Dit betekent dat je fysiek aanwezig bent in onze kantoren in Aalst en Eindhoven om de teams de nodige persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Kortom een dynamische, veelzijdige functie als teamlead binnen de ICT-sector.

Vereisten

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheden en flexibiliteit in een leuk en dynamisch team.
 • Ruimte om initiatieven en ideeën te ontplooien.
 • Een informele werkcultuur, waar we open, eerlijke en directe communicatie belangrijk vinden.
 • Coaching en opleiding om de best mogelijke versie van jezelf te worden.
 • Een marktconform salaris (vast deel met provisie) aangevuld met heel wat extralegale voordelen.
 • 20 wettelijke vakantiedagen + 6 ADV dagen.

Wat verwachten we van jou?

 • Communicatief en commercieel gezien ben je een topper en je schakelt moeiteloos met onze partners en de verschillende afdelingen binnen onze organisatie.
 • Je hebt ervaring in het coachen/managen van commerciële rollen.
 • Analytisch ben je sterk en je kunt deze analyses omzetten in concrete plannen.
 • Het coachen, inspireren en enthousiasmeren van je sales collega’s is je op het lijf geschreven.
 • Je hebt drive, enthousiasme, geeft 100% en neemt met minder geen genoegen.
 • We vinden het fijn als je een Bachelor in de commerciële richting op zak hebt, maar bij een perfecte klik vinden we dat niet het meest belangrijke.

Ben jij onze nieuwe Teamlead Sales?
Neem dan contact met ons op via onderstaande button.of