Senior Network Engineer

Omschrijving


Op zoek naar een uitdagende technische functie binnen de steeds evoluerende ICT wereld? Als Senior Network Engineer bij Copaco werk je met één van de meest geavanceerde Cloud Services Delivery Platformen.


Copaco heeft een leidende rol in het leveren van cloud services aan eindklanten via het resellerkanaal. Daartoe beschikt Copaco over een eigen state of the art server- en storage infrastructuur in 5 data centers in Amsterdam en Brussel.

Vanuit deze datacenters worden diverse cloud services geleverd gebaseerd op Juniper, Cisco, Huawei, Microsoft (o.a. HyperV), Citrix, Dell, Linux, en VMWare (NSX) technologie. Copaco is een onafhankelijke internet service provider. Wij geven onze klanten de beste zorgen op het gebied van hardware, verbindingen (connectivity & telecom) security en cloud diensten.Protocollen die hierbij worden gebruikt zijn o.a. EVPN, MPLS, BGP, OSPF, L2VPN, L3VPN, PPPoE, SDN, VXLAN.


Recent werden wij nogmaals bekroond met de award “Cloud Distributor of the Year” en daar zijn we enorm fier op! Deze award hebben we gewonnen dankzij de inzet van ons gedreven en deskundig Cloud Team.


Wat ga je doen als Netwerk Engineer?

Als Senior Netwerk Engineer wordt je verantwoordelijk voor het beheer, optimalisatie en ontwikkeling van ons complexe core-netwerk.

Je zorgt voor een optimale prestatie en kwaliteit van dit netwerk en levert ondersteuning aan onze (internationale) klanten en leveranciers. Je stelt standaarden op en je draagt vernieuwende voorstellen aan. Je analyseert monitoringgegevens in het kader van incident- en capacitymanagement;. Planning en controle, service level management en kwaliteitsmanagement spelen hierbij een grote rol.

Wat hebben wij je te bieden?

 • Een afwisselende functie met heel wat verantwoordelijkheden en flexibiliteit in een leuk en dynamisch team met mogelijkheden om te groeien en ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris aangevuld met heel wat extralegale voordelen (gsm, laptop, bedrijfswagen, maaltijdcheques,…)
 • 20 wettelijke vakantiedagen + 6 ADV dagen
 • Een aantrekkelijke korting op onze producten
 • Elke eerste maandag van de maand gezamenlijk ontbijt.
 • Sterke betrokkenheid bij ons bedrijf Copaco met open bedrijfscultuur gestimuleerd door maandelijkse Talk2Staff meetings gevolgd met een drink onder de collega’s.
 • Een vlot te bereiken werklocatie gelegen langs de E40 (Brussel- Gent)
 • And last but not least: je gaat werken voor een topwerkgever die geen enkele uitdaging uit de weg gaat!


Vereisten

Wie ben je?


Voor deze rol zijn wij op zoek naar iemand met een relevante bachelor (ICT, systeemnetwerkbeheer, … ) en bijhorende eerste ervaringen. Heb je enkel de relevante ervaringen binnen netwerkbeheer/cloud? Evengoed, ook jij kan in aanmerking komen!


Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands, Engels en basis Frans.

Je beschikt over een klant- en servicegerichte instelling, je hebt een goed analytisch vermogen en je legt een probleemoplossende houding aan de dag. Tevens ben je actief in het bijhouden van de ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied. Je werkhouding is anticiperend, flexibel, initiatiefrijk en accuraat.

En wat breng je nog meer mee?


 • Je hebt het JNCIP of CCNP of HCNP (R&S) certificering;
 • Diepgaande kennis van routing & switching;
 • Je kent alle geheimen van Wireshark;
 • Scripting kennis (Bash, Python, Ansible of vergelijkbare tooling);
 • Kennis en ervaring met VOIP en SIP is een grote pre!


Interesse? Leuk! Aarzel niet en solliciteer. Je mag rekenen op een snelle opvolging van je kandidatuur.