Product Manager

Job description

Voel je een bepaalde passie voor IT en Sales? Werk je daarbij graag met cijfers en heb je oog voor een goede productmarketing? Dan is de rol als Product Manager bij Copaco misschien wel een ideale optie!

Laten we beginnen met even kort onszelf voor te stellen. Copaco is een commercieel en dynamisch familiebedrijf, opgericht in 1984, dat hard groeit. Onze core business bestaat uit het verkopen/verlenen van IT- en Telecomproducten en -diensten in de Benelux en Frankrijk aan ICT-resellers, -integratoren, -retailers en -providers.

Je bent verantwoordelijk voor een portefeuille vendoren met een gevarieerde groep producten binnen het volume segment (clients, peripherals, componenten & gaming).

Ons hoofdkantoor is in Eindhoven, het kantoor in België is gevestigd in Erembodegem nabij Aalst. Het kantoor te Erembodegen (Aalst) is vlot bereikbaar namelijk vlakbij afrittencomplex E40 Aalst.

Ben je al benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Lees dan verder want het wordt nog uitdagender.

Onze Product Manager is de spil, zowel intern als extern, voor bepaalde productgamma’s. Hij/zij is de centrale draaischijf tussen internal & external sales, marketing, finance en logistiek. De Product Manager zorgt ervoor dat zijn/haar productengamma op de beste manier in de markt geplaatst wordt, de financiële objectieven en parameters gehaald worden (P&L management), de sales-technische kennisoverdracht vlot verloopt en de klanten- en leverancierstevredenheid optimaal blijft.


Concreet kunnen we de functie als Product Manager onderverdelen in 2 belangrijke aspecten; marketing & sales en vendor-management.

  • Vendor: De Product Manager voert een sterk vendor-management. Je onderhoudt een goede relatie met de vendor (het merk), blijft up-to-date over producten en onderhandelt over budgetten en toekomstige acties. Daarnaast zorg je dat alle updates van & door de vendor goed verwerkt worden in onze systemen, dat alle claims goed & tijdig opgevolgd worden en tussenrekeningen onder controle blijven.
  • Marketing & Sales: Je werkt een concurrentieel pricingstrategie uit. Daarbij hou je rekening met de margedoelstellingen & assisteer je steeds het salesteam waar nodig. Je houdt de voorraadpeil van het productengamma ten aller tijde onder controle. Je werkt reclamecampagnes uit samen met je vendor en maakt hier samen met de salesteams een succes van!

Kortom als Product Manager heb je een uitdagende functie met diverse verantwoordelijkheden.

Requirements

Wat krijg jij in ruil?

Copaco biedt je interessante arbeidsvoorwaarden zoals een motiverend maandloon aangevuld met commissie , een bedrijfswagen, maaltijdcheques, ecocheques, een DKV Hospitalisatieverzekering, vakantiegeld en een eindejaarspremie. Nadat je voldoende ingewerkt bent, kan je telewerk combineren met je aanwezigheid op kantoor.

Op vrijdag stoppen wij een uur vroeger dan op andere dagen. Bij Copaco voorzien we dan ook bovenop de 20 wettelijke vakantiedagen 6 extra ADV dagen.

Bij Copaco hechten we veel belang aan een aangename sfeer op het werk. Hiervoor organiseren we een maandelijks ontbijt, zorgen we voor vers fruit op de afdelingen en plannen we regelmatig een toffe teambuilding.

We vinden interne communicatie heel belangrijk en daarom organiseren we een maandelijkse talk2staff meeting gevolgd door een informele babbel met een hapje en een drankje.

Ons motto: ‘successen vieren we samen’ mag je heel letterlijk opvatten. Wordt er een mooi resultaat behaald of winnen we een prijs, dan wordt dat samen gevierd!

We zijn ons bewust van persoonlijke ambities en appreciëren je leergierigheid. We bieden dan ook steeds een mooi opleidingspakket aan in functie van je interesses.

We zijn benieuwd naar je talent! Aarzel dus niet om te solliciteren zodat we snel kunnen kennismaken!

Requirements

Wie ben jij als Product Manager?

  • Je hebt bij voorkeur minimum 2 jaar relevante werkervaring als Product Manager
  • Ervaring/affiniteit in de IT sector is zeker een troef alsook kennis van de producten.
  • Naast je klantgerichtheid en je commerciële ingesteldheid, werk je administratief zeer nauwkeurig, heb je oog voor detail en heb je bovendien een sterk analytisch vermogen.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan je vlot uitdrukken in het NL/FR/EN.
  • Je werkt kwaliteits- en resultaatsgericht, maar bent bovenal een teamplayer die graag samen met mensen een doel bereikt.
  • Een eerdere ervaring met SAP is zeker een plus!